Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Korenmolen Landzigt Genomineerd Voor Molenprijs 2024 Jouw Stem Maakt Het Verschil

Korenmolen Landzigt genomineerd voor MolenPrijs 2024

Stem nu online en steun dit bijzondere monument

Historische molen in de running voor prestigieuze prijs

Een fantastische prestatie voor de Korenmolen Landzigt uit Schiedam. Deze historische molen is genomineerd voor de MolenPrijs 2024. Dit is een prestigieuze prijs die om de vier jaar wordt uitgereikt aan de best onderhouden en meest draaiende molen van Nederland. Een deskundige jury heeft Korenmolen Landzigt geselecteerd uit een groot aantal inzendingen vanwege zijn uitzonderlijke staat van onderhoud en zijn actieve rol in de gemeenschap.

De Korenmolen Landzigt is een unieke molen. Het is de enige nog werkende korenmolen in Schiedam en een van de weinige overgebleven stellingmolens in Nederland. De molen is gebouwd in 1785 en is sindsdien continu in gebruik geweest. In de loop der jaren is de molen verschillende keren gerestaureerd en gerenoveerd, maar zijn oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven.

Het bestuur van de molen is trots op de nominatie. "Deze nominatie is een erkenning van het harde werk en de toewijding van onze vrijwilligers", aldus voorzitter Hans van der Voort. "We zijn er trots op dat we deze historische molen in goede staat kunnen houden en dat we hem kunnen laten draaien voor het publiek." De molen is niet alleen een prachtig gezicht, maar ook een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Schiedam. "De molen is een symbool van onze stad en we zijn vastbesloten om hem te behouden voor toekomstige generaties", aldus Van der Voort.

Of Korenmolen Landzigt de MolenPrijs 2024 wint, hangt nu af van het publiek. Tot en met 31 maart 2024 kan iedereen online stemmen op zijn of haar favoriete molen via de website van de Molenstichting Nederland. De molen met de meeste stemmen wint de MolenPrijs en ontvangt een geldbedrag van € 50.000. Dit bedrag zal worden gebruikt voor het onderhoud en de instandhouding van de molen.

Het bestuur van Korenmolen Landzigt roept iedereen op om te stemmen op de molen. "Uw stem kan het verschil maken", aldus Van der Voort. "Stemmen kan eenvoudig en snel via de website van de Molenstichting Nederland. Laten we samen deze historische molen helpen winnen!"


Comments